MACRON EN LIBANON

Macron ontpopt zich tot Europeaan, en zelfs tot informeel “president” van de Europese Unie. Het is gelukkig wat meer in de richting van Europa dan we in eerste instantie dachten…… Maar hij heeft geleerd in de afgelopen paar jaar, niet in het minst door de vele uitdagingen die hij heeft moeten overwinnen in zijn land. Ik kom daar iets verder nog even op terug

Een dag na de grote explosie van die vaten ammoniumnitraat (een basis voor kunstmestproducten, maar tevens een zeer gevaarlijk explosief) in de haven van Beiroeth, waarbij meer dan 150 mensen omkwamen en ca 6000 gewonden vielen, was hij daar. En werd bejubeld als de bewierookte held en verlosser van de Libanese chaos en corruptie…… Jazeker, verlosser van de chaos.

Het is eerder gezegd: Macron is een rasechte “intrigeur” en “opportunist”. Hij maakt handig gebruik van chaos en verschijnselen van moord en terreur, en andere evenementen in de wereld om zijn eigen invloed te kunnen vergroten. Hij profileert zich meesterlijk. In wezen is dat niet zo erg als dat maar tevens leidt tot een forse “gezichtsbepaling” van de EU in het Midden-Oosten: lees politieke machtsinvloed van de EU in het Midden-Oosten.

Het moet gezegd: Macron is niet de ideale staatsman, maar wel de enige die bereid en capabel is om de rug te rechten en als enige een eigen koers kan varen, en zodoende enig tegenwicht kan geven aan Trump en metgezellen die een verkeerde, materialistische en kapitalistische invloed van de VS trachten aan de mens te brengen en die landen die daar niet aan willen te beschadigen en te onderdrukken dmv sancties enz.

Niemand in Europa kan dat. Macron is daarom niet alleen het gezicht van Frankrijk, maar ook van de EU. Angela Merkel beseft dat als geen ander. Er is gewoon niemand die in staat is een eigen koers te varen in Europa als de Franse leider Macron.

***

Daar komt bij dat Frankrijk van oudsher al een zekere invloed heeft in het Midden-Oosten, die we “onafhankelijk gedrag” noemen, en met name in Libanon waar Frankrijk vanouds al een rol kan spelen, want Libanon is immers van 1920 tot 1942 een Frans Mandaat (lees: politiek bestuur) geweest voor tijdelijk bestuursfunctie sinds het einde van de 1e Wereldoorlog. Net als Syrië trouwens.

Goed, dit kleine stukje geschiedenis mag er wel bij, want het bepaalt mede het optreden en de ruimte van Macron in Beiroeth. Maar nogmaals, Macron is gewoon de sterke man, behept met de nodige belangrijke visie, zoals is gebleken in de EU. Niemand, geen enkele president of premier in de hele EU, kan zich daarin meten. Dus belangrijk genoeg. De hele EU met zijn 27 landen en landjes blijft een trouwe vazal van de VS, als Macron er niet zou zijn. Welzeker, onafhankelijkheid is belangrijk, want dat bepaalt mede de Vrijheid van de geheel. En als het bestel van Europa als voorbeeld zou moeten dienen voor buitenlandse naties, dan is het dringend nodig om een “gezicht” te hebben in de hele wereld.

Macron is niet mijn grote favoriet, maar hij laat zich wel gewoon gelden. En de man heeft visie. Hij heeft een plan om Europa weer op de politieke landkaart te plaatsen. Een huzarenstukje dat zijn weerga niet kent.

Macron heeft, net als heel Frankrijk trouwens, een associatie gehad met een hoedanigheid als arrogantie….van oudsher. Frankrijk leeft van de “Grandeur”, toch? De rol van Frankrijk werd en wordt nog steeds breed uitgemeten. Maar zeg nou zelf, Macron is niet verhard in de afgelopen paar jaar. Mede door de laatste geweldige uitdagingen die het land heeft moeten doorstaan.

Herinner je nog de grote Spoorweg stakingen over vernieuwing van de pensioenregelingen, die ruim een jaar lang aan de orde van de dag waren vlak voor het uitbreken van de corona-crisis, en die zelfs uitliep tot een algemene Vervoers en Transport staking. Truckdrivers en luchtvaartbedrijven deden mee.

En niet te vergeten de “gele hesjes” beweging die zich keerde tegen Macron’s economische beleid die de Franse bevolking gewoonweg lam legde. Dat ging elk weekend lang gedurende 1,5 jaar. Geen vakbonden, onafhankelijk maar wel dreigend genoeg.

Herinner ook de grote leuzen die naar boven kwamen bij de verkiezingen van Macron 3 jaar geleden, waar hij het moest opnemen tegen de rechts-radikale Madame le Pen….. Opstandige studenten en andere jongeren demonstreerden en jouwden toen:  “NI LE PEN, NI MACRON”. Niet madame lePen, en ook niet Macron mocht het pluchen presidentenzetel in Parijs overnemen. De studenten hadden geen vertrouwen, noch in LePen, noch in Macron. Maar er was geen alternatief. Overige kandidaten voor de presidenten-verkiezingen waren weggevaagd door allerlei oorzaken; waarvan persoonlijke problemen en “intriges” de belangrijkste waren.

***

Kort en goed: Macron heeft nu mijn zegen om als groot kandidaat voor het presidentschap van Europa te koersen. Europa heeft gewoon een fysieke president nodig. Dat bouwvallige en chaotische gerommel van benoemd leiderschap en bazen van de Europese Commissie en van de Raad doet geen goed aan de EU. Het doet veelal ruiken naar zetbazen…..

Al met al: de grote explosie in Beiroeth ontpopt zich dus niet alleen als een ramp, maar wordt ook een mogelijkheid om Macron weer op het podium te plaatsen na de economische klappen van de corona-virus.

Ik denk dat hij en hij alleen in staat is om de hele EU uit het moeras te halen. Dat zie ik Rutte nog niet doen met zijn vermeende en hypocritische EU – solidariteit opstelling. Hypocrisie ten top….. Lees het RTL stuk van dit jaar maar over de bekrompen en jammerlijke rol van Nederland in de EU over de budgetten. Nee, Rutte heeft geen visie, noch kent hij enige principes over solidariteit. Europa is voor hem slechts om geld te kunnen verdienen: de EU is voor hem een pokerspel, goed om iets te kunnen verdienen. Rutte heeft geen principes en geen visie. Net als Trump. Daarom keert Merkel zich af van Rutte. Wij ook.

Merkel heeft haar hart tenminste op de juiste plaats….. EENHEID is de grote troef voor de komende tijd. Geen egocentrisch gedrag.

3.210 berichten

    1. pharmacie bourges carrefour market pharmacie z pharmacie ouverte la nuit , pharmacie beaulieu redon therapie act nantes . pharmacie de garde aujourd’hui gers therapie comportementale et cognitive guadeloupe pharmacie becker monteux drive medicaments pour la tension .

    1. therapie kalash criminel chu amiens pharmacie essais cliniques therapie de couple youtube , pharmacie auchan mantes pharmacie lafayette nancy , tel pharmacie vallee bailly recherche pharmacie Г  proximite therapie comportementale et cognitive vendee pharmacie de garde aujourd’hui Г  quimperle pharmacie guynemer amiens nord pharmacie homeopathique annecy .
      therapie gratuite pharmacie leclerc niort pharmacie de garde avignon ouverte aujourd’hui , pharmacie angers grand maine pharmacie auchan englos . pharmacie de garde marseille dimanche 19 mai 2019 act therapy steps therapie de couple quebec prix pharmacie lafayette europe . pharmacie soleil annecy pharmacie pau therapie comportementale et cognitive tours , therapies alternatives psychologie pharmacie aix en provence cours mirabeau , pharmacie amiens avenue 14 juillet pharmacie de garde marseille bosphore therapies breves tournai Florinef bon marchГ©, Ou acheter du Florinef comprimГ© Vente Florinef sans ordonnance Vente Florinef sans ordonnance Florinef bon marchГ©. pharmacie de garde issy les moulineaux pharmacie en ligne tunisie pharmacie rue du general leclerc kremlin bicetre pharmacie cora pharmacie lafayette amiens telephone , pharmacie a proximite marseille pharmacie annecy test antigenique . therapies comportementales et cognitives definition pharmacie de garde zellik pharmacie auchan longuenesse