DE AFGROND

Er is een gezegde dat luidt: “WANNEER MEN TE LANG IN DE DUISTERE AFGROND KIJKT, KIJKT DE AFGROND OOK IN JOU, EN ZAL JE UITEINDELIJK OPSLOKKEN.”.

De betekenis hiervan is dat wanneer men zich teveel en te lang bezighoudt met misstanden (het kwaad in alle soorten) in onze wereld van de vele tegenstellingen, dan is het onvermijdelijk dat men overvallen zal worden door dat kwaad.

WAAROM?

De Oorzaak van dit alles is een universele kosmische wet: “zaken of mensen van gelijke energie trekken elkaar aan”. We kennen dit ook onder het volksmotto: “Soort zoekt soort”.

Onze duale wereld zit boordevol met zaken die elkaars tegenstelling zijn. De mens wordt ooit geconfronteerd met “goed en kwaad”. Of hij dat wil of niet, is niet belangrijk. Want dit is nu eenmaal ons levensveld.

***

In de afgelopen tijd zijn er nogal wat figuren geweest die zich voornamelijk bezighielden met de vele en soms onzichtbare misstanden in onze geciviliseerde wereld. Deze figuren vonden een aantal belangwekkende misstanden – soms zelfs vreselijke zaken – en wilde ze mededelen aan hun publiek. Zeker, misstanden zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn er vele.

Deze onderzoekers beschikken normaal gezien ook over een formidabel toehoorderspubliek. Zalen vol, en miljoenen mensen lezers hun boeken. Iedereen is zeer geïnteresseerd om de misstanden te willen leren kennen, en wel om verschillende redenen….. Een belangrijke reden is bv, als men het totale plaatje van onze wereld niet zou kennen (inclusief de achterkant van het gelijk), of men zou geen enkel benul hebben hoe het kwaad in onze wereld zich misvormt en uitdrukt, dan zou er toch sprake zijn van een enorme hindernis in ieders individuele geestelijke ontwikkeling, nietwaar? Of is het wellicht een factor als sensatie-zucht die mensen doen toestromen naar deze onderzoelers?

de afgrond

Maar waarom gebeurt dit zo?

Goed en kwaad zijn twee natuurlijke helften van ons duale stelsel. Niet alleen vertoont de wereld rondom ons dit duale beeld, maar de tegenstelling tussen goed en kwaad is ook onderdeel in de mens zelf. Hijzelf maakt natuurlijk deel uit van deze fysieke wereld en is dus per definitie ook behept met de nodige  misstanden in zijn eigen aard. Iedereen kent zelf innerlijk de twee helften “goed en kwaad”.

Om wille van beschaving en moreel goed gedrag (de religieuze kerkelijke invloed) in ons levensveld is de mens om vele redenen continu bezig om zijn kwade neigingen te bevechten en te bedwingen. Als men dit goed beschouwt is dit eigenlijk een onbegonnen zaak, want men blijft continu vechten. Tenminste als men niet het gezicht went naar de “top van de berg” waar het definitieve Goede woont. Op die top van de berg heerst immers geen dualiteit. Wel NEUTRALITEIT.

***

Het licht in de mens heeft een natuurlijke reflectie en dat heet “duisternis”. Zo is hij geschapen, en hij ontkomt daar niet aan zolang hij niet op de juiste wijze volledig afscheid neemt van zijn innerlijke duale gestel. Doe hij dat dus niet, dan blijft de worsteling een bijzonder lange tijd duren, misschien wel eeuwig, incarnatie na incarnatie, en zal nooit worden opgelost.

De boodschap is: binnen het duale stelsel in onze maatschappij is Lucifer een niet te verdringen icoon. Hij hoort hier thuis, dit is zijn domein. Het is niet anders. We zullen moeten leven met hem; en dus met het kwade rondom ons heen. De tegenstellingen verdwijnen echt niet zomaar.

***

Er is zeker een innerlijke Weg om te ontsnappen aan het kwaad. Zodat de “deur naar het kwade gesloten blijft”. Dat is wanneer men zich wendt naar een geestelijke ontwikkeling en bewustzijnsverruiming. Om een Mysticus te worden. Dat is wat Boeddha ook al aangaf.

Maar dat betekent wel dat de worsteling tussen “goed” en “kwaad” zich doorzet tot en met de grote UITZUIVERING van deze zelfde Mysticus als laatste deel van zijn 2e mystieke inwijding. Niet alleen omhem heen, maar ook in zijn binnenste wordt men tot het laatste moment in alle hevigheid geconfronteerd met het innerlijke gevecht tussen “de Engel van Tegenwoordigheid” en “de Wachter op de Drempel”. Die twee fenomenen leveren continu strijd en de mensheid is het slagveld.

Naarmate men dit beseft, zal de kloof in bewustzijn almaar wijder worden. Ook wordt de aantrekkingskracht van beide fenomenen op de mens zelf met zijn toenemende bewustzijn steeds sterker. Het één roept namelijk het ander op. Het wordt steeds gemakkelijker om één van de wegen te volgen die het “goede” resp. het ”kwade” markeren. Echter, het verschil tussen die twee fenomenen wordt door die kloof ook steeds groter…..

Een definitieve keuze maken wordt daarom onvermijdelijk en het is maar de vraag welke keuze dat wordt.

Wordt ’t het rechter Pad van vergeestelijking van de Pelgrim naar de top van de berg?

Of wordt ’t het doodlopende linkerpad dat samenhangt met materialisme, hebzucht en egoïsme? Dwz het voeden van het kleine “ik”, het kleine “ego”?

Kiest men voor het ultieme Goede of kiest men voor het ultieme Kwaad? De keuze is toch niet moeilijk?

***

Mensen die trachten om de misstanden in onze maatschappij te benoemen, met hun vele toehoorders, doen dit voornamelijk vanuit hun juiste, maar wel breekbare motieven.

Want, als het alleen gaat om het kwade te leren kennen in onze maatschapij, en niets anders, dan zal men onvermijdelijk wegglijden in die diepe afgrond….. Want de afgrond kent hen ook…… het kijkt terug en slaat dan toe. Dat is de aard van het kwaad in onze maatschappij. Het kwade probeert te overwinnen binnen de grenzen die zijn toegestaan.

Eén van die grenzen is dat er een energetisch evenwicht dient te bestaan in onze maatschappij.

Lucifer is dus een vast onderdeel van dit bestaan, maar is niet onverslaanbaar. Echter, men dient dan wel te weten HOE men hem definitief de rug kan toekeren.

Er is slechts één weg om het kwade in de mens te verwijderen: en dat is door het Pad van de pelgrim te gaan op weg naar de goddelijke Oorsprong van de mens.

Tijdens die tocht leert men zichzelf heel goed kennen, en ook zijn/haar omgeving. Beter dan door de waas van begoocheling en van illusie.

God als het toppunt van Goedheid leren kennen is toch van het allergrootste belang, of gaat het alleen om al die vele misstanden in onze maatschappij.

Zeg nou zelf, gaat het er alleen maar om in die duistere afgrond van onze wereld en van de mens zelf te kijken? Of is er meer?….

124 berichten

  1. therapie jean lapointe pharmacie annecy test covid pharmacie route de nevers bourges , therapie de couple nancy pharmacie beauvais calais , pharmacie argenteuil rue henri barbusse pharmacie ouverte fresnes pharmacie ouverte gennevilliers pharmacie de garde marseille cours saint louis traitement ceramique medicaments yeux rouges .
   traitement tuberculose pharmacie koenig angers therapies naturelles , pharmacie en ligne test covid pharmacie a proximite de garde . pharmacie des prГЄcheurs – totum pharmaciens aix-en-provence pharmacie cap nord bourges horaires pharmacie drive bourges pharmacie ouverte orthez . pharmacie argenteuil jean jaures pharmacie herboristerie annecy pharmacie de la gare , therapie cognitivo-comportementale historique therapie comportementale et cognitive haute savoie , medicaments liste 1 pharmacie bouquet beaulieu les fontaines pharmacie.bourges Acheter Baricitinib 4 mg en Belgique, Baricitinib sans ordonnance Belgique Baricitinib sans ordonnance Belgique Equivalent Baricitinib sans ordonnance Baricitinib 4 mg pas cher. traitement parkinson pharmacie aix en provence test covid pharmacie hamiot avignon pharmacie leclerc dinan pharmacie en ligne luxembourg , pharmacie auchan roncq pharmacie lafayette arras . pharmacie rostand beauvais therapie de couple clermont ferrand act therapy training

  1. pharmacie de garde aix en provence pharmacie amiens fachon pharmacie costa bourges , pharmacie bourges hopital pharmacie valcros aix en provence , pharmacie de garde aujourd’hui isere pharmacie du centre pharmacie bordeaux saint clair pharmacie autour de moi ouverte therapies comportementales et cognitives maigrir pharmacie de garde ouverte aujourd’hui fontainebleau .
   therapie magnetique therapie de couple jura bernois traitement eau , pharmacie en ligne pour animaux medicaments jambes lourdes . pharmacie brest gare pharmacie discount avignon pharmacie becker monteux horaire pharmacie de garde aujourd’hui tarbes . pharmacie de nuit beauvais pharmacie lafayette essonne pharmacie nicolas brest , pharmacie bailly facebook pharmacie lafayette rodez , therapies cognitivo-comportementales oms pharmacie lafayette villeneuve sur lot pharmacie de garde marseille 13014 Testosterone prix sans ordonnance, Sustanon prix sans ordonnance Equivalent Sustanon sans ordonnance, Testosterone prix sans ordonnance Sustanon sans ordonnance Canada Sustanon vente libre. therapies comportementales et cognitives pour les nuls pdf pharmacie noyon amiens pharmacie auchan macon therapies institutionnelles therapies of cancer , therapie de couple islam pharmacie auchan grande synthe . pharmacie de garde aujourd’hui lyon pharmacie bourges gibjoncs pharmacie nantes

  1. pharmacie veterinaire amiens pharmacie argenteuil avenue de verdun pharmacie lafayette oloron , pharmacie lafayette gironde pharmacie bourges gibjoncs , therapie comportementale et cognitive tdah pharmacie filio avignon pharmacie leclerc oceane pharmacie alibay bailly pharmacie de garde wissembourg pharmacie ouverte firminy .
   pharmacie ouverte roanne zen therapies tasmania pharmacie de garde aujourd’hui versailles , medicaments oxyures therapie cognitivo-comportementale guides de pratiques et autres outils . pharmacie auchan buchelay pharmacie gare avignon pharmacie universite brest pharmacie ouverte quillan . pharmacie leclerc saint raphael pharmacie ouverte rodez pharmacie leclerc trie chateau , medicaments opioГЇdes wild therapies , pharmacie beauvais horaires pharmacie bordeaux fondaudege pharmacie brest port Furosemide prix France, Vente Frusol sans ordonnance Frusol livraison rapide Frusol pharmacie France. therapie comportementale et cognitive ile de france partenamut therapies alternatives pharmacie brest gare julien roby hypnotherapeute – therapies breves sens pharmacie auchan guilherand granges , pharmacie auchan st jean de la ruelle horaire medicaments les plus vendus en france . pharmacie auchan st jean therapies comportementales et cognitives avis therapies for depression

  1. pharmacie des weppes auchan englos pharmacie de garde aujourd’hui ouverte pharmacie leclerc etampes , therapies revue pharmacie ouverte goussainville . therapie cognitivo comportementale brest therapies complementaires alternatives pharmacie en ligne boulogne billancourt pharmacie leclerc mozac .
   pharmacie hayem brest telephone pharmacie ouverte perpignan therapie yverdon , therapie de couple yvelines pharmacie en ligne usa , pharmacie la plus proche xena therapies pharmacie ouverte etampes Finasteride pharmacie Belgique, Finasteride sans ordonnance Belgique Finasteride livraison Belgique Finasteride livraison Belgique Finasteride livraison rapide. therapie de couple annecy pharmacie de garde oloron

 1. i need a quick loan no credit check, i need a loan shark online. need loan but i am not working need loan, i need loan urgently in dubai, cash advance loans savannah ga, cash advance, cash advance, cash advance loans till payday. Money will spark investment, payment order. i need a loan with bad credit fast loan need fast loan advance.

 2. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.