DE AFGROND

Er is een gezegde dat luidt: “WANNEER MEN TE LANG IN DE DUISTERE AFGROND KIJKT, KIJKT DE AFGROND OOK IN JOU, EN ZAL JE UITEINDELIJK OPSLOKKEN.”.

De betekenis hiervan is dat wanneer men zich teveel en te lang bezighoudt met misstanden (het kwaad in alle soorten) in onze wereld van de vele tegenstellingen, dan is het onvermijdelijk dat men overvallen zal worden door dat kwaad.

WAAROM?

De Oorzaak van dit alles is een universele kosmische wet: “zaken of mensen van gelijke energie trekken elkaar aan”. We kennen dit ook onder het volksmotto: “Soort zoekt soort”.

Onze duale wereld zit boordevol met zaken die elkaars tegenstelling zijn. De mens wordt ooit geconfronteerd met “goed en kwaad”. Of hij dat wil of niet, is niet belangrijk. Want dit is nu eenmaal ons levensveld.

***

In de afgelopen tijd zijn er nogal wat figuren geweest die zich voornamelijk bezighielden met de vele en soms onzichtbare misstanden in onze geciviliseerde wereld. Deze figuren vonden een aantal belangwekkende misstanden – soms zelfs vreselijke zaken – en wilde ze mededelen aan hun publiek. Zeker, misstanden zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn er vele.

Deze onderzoekers beschikken normaal gezien ook over een formidabel toehoorderspubliek. Zalen vol, en miljoenen mensen lezers hun boeken. Iedereen is zeer geïnteresseerd om de misstanden te willen leren kennen, en wel om verschillende redenen….. Een belangrijke reden is bv, als men het totale plaatje van onze wereld niet zou kennen (inclusief de achterkant van het gelijk), of men zou geen enkel benul hebben hoe het kwaad in onze wereld zich misvormt en uitdrukt, dan zou er toch sprake zijn van een enorme hindernis in ieders individuele geestelijke ontwikkeling, nietwaar? Of is het wellicht een factor als sensatie-zucht die mensen doen toestromen naar deze onderzoelers?

de afgrond

Maar waarom gebeurt dit zo?

Goed en kwaad zijn twee natuurlijke helften van ons duale stelsel. Niet alleen vertoont de wereld rondom ons dit duale beeld, maar de tegenstelling tussen goed en kwaad is ook onderdeel in de mens zelf. Hijzelf maakt natuurlijk deel uit van deze fysieke wereld en is dus per definitie ook behept met de nodige  misstanden in zijn eigen aard. Iedereen kent zelf innerlijk de twee helften “goed en kwaad”.

Om wille van beschaving en moreel goed gedrag (de religieuze kerkelijke invloed) in ons levensveld is de mens om vele redenen continu bezig om zijn kwade neigingen te bevechten en te bedwingen. Als men dit goed beschouwt is dit eigenlijk een onbegonnen zaak, want men blijft continu vechten. Tenminste als men niet het gezicht went naar de “top van de berg” waar het definitieve Goede woont. Op die top van de berg heerst immers geen dualiteit. Wel NEUTRALITEIT.

***

Het licht in de mens heeft een natuurlijke reflectie en dat heet “duisternis”. Zo is hij geschapen, en hij ontkomt daar niet aan zolang hij niet op de juiste wijze volledig afscheid neemt van zijn innerlijke duale gestel. Doe hij dat dus niet, dan blijft de worsteling een bijzonder lange tijd duren, misschien wel eeuwig, incarnatie na incarnatie, en zal nooit worden opgelost.

De boodschap is: binnen het duale stelsel in onze maatschappij is Lucifer een niet te verdringen icoon. Hij hoort hier thuis, dit is zijn domein. Het is niet anders. We zullen moeten leven met hem; en dus met het kwade rondom ons heen. De tegenstellingen verdwijnen echt niet zomaar.

***

Er is zeker een innerlijke Weg om te ontsnappen aan het kwaad. Zodat de “deur naar het kwade gesloten blijft”. Dat is wanneer men zich wendt naar een geestelijke ontwikkeling en bewustzijnsverruiming. Om een Mysticus te worden. Dat is wat Boeddha ook al aangaf.

Maar dat betekent wel dat de worsteling tussen “goed” en “kwaad” zich doorzet tot en met de grote UITZUIVERING van deze zelfde Mysticus als laatste deel van zijn 2e mystieke inwijding. Niet alleen omhem heen, maar ook in zijn binnenste wordt men tot het laatste moment in alle hevigheid geconfronteerd met het innerlijke gevecht tussen “de Engel van Tegenwoordigheid” en “de Wachter op de Drempel”. Die twee fenomenen leveren continu strijd en de mensheid is het slagveld.

Naarmate men dit beseft, zal de kloof in bewustzijn almaar wijder worden. Ook wordt de aantrekkingskracht van beide fenomenen op de mens zelf met zijn toenemende bewustzijn steeds sterker. Het één roept namelijk het ander op. Het wordt steeds gemakkelijker om één van de wegen te volgen die het “goede” resp. het ”kwade” markeren. Echter, het verschil tussen die twee fenomenen wordt door die kloof ook steeds groter…..

Een definitieve keuze maken wordt daarom onvermijdelijk en het is maar de vraag welke keuze dat wordt.

Wordt ’t het rechter Pad van vergeestelijking van de Pelgrim naar de top van de berg?

Of wordt ’t het doodlopende linkerpad dat samenhangt met materialisme, hebzucht en egoïsme? Dwz het voeden van het kleine “ik”, het kleine “ego”?

Kiest men voor het ultieme Goede of kiest men voor het ultieme Kwaad? De keuze is toch niet moeilijk?

***

Mensen die trachten om de misstanden in onze maatschappij te benoemen, met hun vele toehoorders, doen dit voornamelijk vanuit hun juiste, maar wel breekbare motieven.

Want, als het alleen gaat om het kwade te leren kennen in onze maatschapij, en niets anders, dan zal men onvermijdelijk wegglijden in die diepe afgrond….. Want de afgrond kent hen ook…… het kijkt terug en slaat dan toe. Dat is de aard van het kwaad in onze maatschappij. Het kwade probeert te overwinnen binnen de grenzen die zijn toegestaan.

Eén van die grenzen is dat er een energetisch evenwicht dient te bestaan in onze maatschappij.

Lucifer is dus een vast onderdeel van dit bestaan, maar is niet onverslaanbaar. Echter, men dient dan wel te weten HOE men hem definitief de rug kan toekeren.

Er is slechts één weg om het kwade in de mens te verwijderen: en dat is door het Pad van de pelgrim te gaan op weg naar de goddelijke Oorsprong van de mens.

Tijdens die tocht leert men zichzelf heel goed kennen, en ook zijn/haar omgeving. Beter dan door de waas van begoocheling en van illusie.

God als het toppunt van Goedheid leren kennen is toch van het allergrootste belang, of gaat het alleen om al die vele misstanden in onze maatschappij.

Zeg nou zelf, gaat het er alleen maar om in die duistere afgrond van onze wereld en van de mens zelf te kijken? Of is er meer?….

1.443 berichten

   1. For delivery to Baltimore, please call telephone number 410 786 7195 in advance to schedule your arrival with one of our staff members propecia wiki Infertility specialist clinics will often add intrauterine insemination to clomiphene cycles in order to increase the chance for pregnancy Insemination is particularly beneficial for women that already ovulate on their own and are using Clomid to get extra egg production

  1. therapie jean lapointe pharmacie annecy test covid pharmacie route de nevers bourges , therapie de couple nancy pharmacie beauvais calais , pharmacie argenteuil rue henri barbusse pharmacie ouverte fresnes pharmacie ouverte gennevilliers pharmacie de garde marseille cours saint louis traitement ceramique medicaments yeux rouges .
   traitement tuberculose pharmacie koenig angers therapies naturelles , pharmacie en ligne test covid pharmacie a proximite de garde . pharmacie des prГЄcheurs – totum pharmaciens aix-en-provence pharmacie cap nord bourges horaires pharmacie drive bourges pharmacie ouverte orthez . pharmacie argenteuil jean jaures pharmacie herboristerie annecy pharmacie de la gare , therapie cognitivo-comportementale historique therapie comportementale et cognitive haute savoie , medicaments liste 1 pharmacie bouquet beaulieu les fontaines pharmacie.bourges Acheter Baricitinib 4 mg en Belgique, Baricitinib sans ordonnance Belgique Baricitinib sans ordonnance Belgique Equivalent Baricitinib sans ordonnance Baricitinib 4 mg pas cher. traitement parkinson pharmacie aix en provence test covid pharmacie hamiot avignon pharmacie leclerc dinan pharmacie en ligne luxembourg , pharmacie auchan roncq pharmacie lafayette arras . pharmacie rostand beauvais therapie de couple clermont ferrand act therapy training

  1. pharmacie de garde aix en provence pharmacie amiens fachon pharmacie costa bourges , pharmacie bourges hopital pharmacie valcros aix en provence , pharmacie de garde aujourd’hui isere pharmacie du centre pharmacie bordeaux saint clair pharmacie autour de moi ouverte therapies comportementales et cognitives maigrir pharmacie de garde ouverte aujourd’hui fontainebleau .
   therapie magnetique therapie de couple jura bernois traitement eau , pharmacie en ligne pour animaux medicaments jambes lourdes . pharmacie brest gare pharmacie discount avignon pharmacie becker monteux horaire pharmacie de garde aujourd’hui tarbes . pharmacie de nuit beauvais pharmacie lafayette essonne pharmacie nicolas brest , pharmacie bailly facebook pharmacie lafayette rodez , therapies cognitivo-comportementales oms pharmacie lafayette villeneuve sur lot pharmacie de garde marseille 13014 Testosterone prix sans ordonnance, Sustanon prix sans ordonnance Equivalent Sustanon sans ordonnance, Testosterone prix sans ordonnance Sustanon sans ordonnance Canada Sustanon vente libre. therapies comportementales et cognitives pour les nuls pdf pharmacie noyon amiens pharmacie auchan macon therapies institutionnelles therapies of cancer , therapie de couple islam pharmacie auchan grande synthe . pharmacie de garde aujourd’hui lyon pharmacie bourges gibjoncs pharmacie nantes

   1. If you have any questions or concerns, please talk to one of our healthcare professionals or your primary healthcare team comparatif viagra en ligne levitra Interacting Gene Enzyme Allele name Genotype s Defining Change s Type s Description Details Beta 1 adrenergic receptor C; G G; G G C Effect Directly Studied Patients with this genotype require a lower dosage of verapamil to achieve a favourable rate control response when treating atrial fibrillation

  1. pharmacie veterinaire amiens pharmacie argenteuil avenue de verdun pharmacie lafayette oloron , pharmacie lafayette gironde pharmacie bourges gibjoncs , therapie comportementale et cognitive tdah pharmacie filio avignon pharmacie leclerc oceane pharmacie alibay bailly pharmacie de garde wissembourg pharmacie ouverte firminy .
   pharmacie ouverte roanne zen therapies tasmania pharmacie de garde aujourd’hui versailles , medicaments oxyures therapie cognitivo-comportementale guides de pratiques et autres outils . pharmacie auchan buchelay pharmacie gare avignon pharmacie universite brest pharmacie ouverte quillan . pharmacie leclerc saint raphael pharmacie ouverte rodez pharmacie leclerc trie chateau , medicaments opioГЇdes wild therapies , pharmacie beauvais horaires pharmacie bordeaux fondaudege pharmacie brest port Furosemide prix France, Vente Frusol sans ordonnance Frusol livraison rapide Frusol pharmacie France. therapie comportementale et cognitive ile de france partenamut therapies alternatives pharmacie brest gare julien roby hypnotherapeute – therapies breves sens pharmacie auchan guilherand granges , pharmacie auchan st jean de la ruelle horaire medicaments les plus vendus en france . pharmacie auchan st jean therapies comportementales et cognitives avis therapies for depression

   1. order cialis Blood was collected from the retro orbital sinus, and plasma creatinine milligrams per deciliter was determined with an enzymatic method using a slightly modified manufacturer s protocol using double the sample volume; Diazyme Laboratories that has been verified by liquid chromatography mass spectrometry

  1. propecia wiki After hearing Frey s intentions, Roger couldn t help crying and laughing, Although Frey didn t say afib side effect with blood pressure medication it clearly, Rogge had already guessed that it must 140 110 blood pressure be these damn druids who cracked his charm best relaxation techniques to lower blood pressure magic

  1. pharmacie des weppes auchan englos pharmacie de garde aujourd’hui ouverte pharmacie leclerc etampes , therapies revue pharmacie ouverte goussainville . therapie cognitivo comportementale brest therapies complementaires alternatives pharmacie en ligne boulogne billancourt pharmacie leclerc mozac .
   pharmacie hayem brest telephone pharmacie ouverte perpignan therapie yverdon , therapie de couple yvelines pharmacie en ligne usa , pharmacie la plus proche xena therapies pharmacie ouverte etampes Finasteride pharmacie Belgique, Finasteride sans ordonnance Belgique Finasteride livraison Belgique Finasteride livraison Belgique Finasteride livraison rapide. therapie de couple annecy pharmacie de garde oloron

  1. Elderly patients who may have unrecognized diabetes, age related decrease in renal function, underlying medical problems, and or are taking concomitant medications associated with hyperglycemia may be at particular risk for serious hyperglycemia uses for clomid The drug may also be used during breastfeeding, although no human data is available

  1. These results classify Ramizol as a Class IV drug where it exhibits both poor solubility and poor gastrointestinal permeability buy priligy pakistan Translational studies from our group and others have provided substantial evidence of a significant role for p160 family of Steroid Receptor Co activator SRC proteins in the development of resistance to endocrine therapy

  1. Therapeutically, verapamil has been the moststudied agent in several trials of mania and bipolar disorder, and has had mixed but generally positive results; this agent may prove to be a viable option for patients with bipolar disorder who are pregnant or fail first line therapies, though larger studies are needed best price for generic cialis Hum Psychopharmacol 2004; 19 457 65

  1. The ratios of the area size of demyelination area, the Iba1 positive area and the CD11c positive area to that of the white matter region, as well as the cell density of Olig2 cells in the white matter area, were calculated from the quantified data and expressed as percentages cialis vs viagra which is better In addition, although mediators of the protein synthetic pathway were paradoxically induced, as previously shown 18, no significant changes in Akt or mTOR activation occurred in cachectic muscles when Pax7 was conditionally depleted from myogenic progenitors Supplemental Figure 12

  1. After 6 months of treatment, there was a significant reduction in the volume of the rectovaginal nodules in both study groups; however, the reduction in the volume of endometriotic nodules was significantly greater in patients receiving triptorelin 16 priligy price The integrated regulation of electrolyte balance and blood pressure by the renin system

   1. com 20 E2 AD 90 20Asda 20Herbal 20Viagra 20 20Viagra 20Natural 20Farmacias 20Ahumada asda herbal viagra Investors are also gaining comfort from the slowlyincreasing number of good quality managers handling deals inAfrica, said a senior private equity executive who said at leastfive endowments had made commitments to his firm s latest fund legit cialis online

  1. Three hundred thirty two patients were identified as possible candidates to receive late tamoxifen, and 60 began tamoxifen stages of accutane The first systematic laboratory study of tamoxifen as an antitumor agentwas conducted at the Worcester Foundation for Experimental Biology nowthe Worcester Foundation for Biomedical Research in Shrewsbury, Massachusetts 1972 1974

  1. Louis Bondy, the now deceased guru of 20th century miniature book collecting, once had a terrifying experience with one that measured less than a millimetre he breathed onto it and it blew away like a speck of dust buy priligy australia This analysis revealed that incomplete degradation products such as propionyl CoA and 3 methylcrotonyl CoA were lowered by MBH insulin Figures 2I and 2J, whereas the end product acetyl CoA was increased in liver Figure 2I, indicating that brain insulin facilitates BCAA catabolism

 1. i need a quick loan no credit check, i need a loan shark online. need loan but i am not working need loan, i need loan urgently in dubai, cash advance loans savannah ga, cash advance, cash advance, cash advance loans till payday. Money will spark investment, payment order. i need a loan with bad credit fast loan need fast loan advance.

  1. 56 in Lipclod treated, Supplemental Figure 4C tadalafil cialis Upon resampling 1 year later, the researchers found that the two patients who hadproliferative endometrium initially now had normal endometrium; the one patient who had a polyp initially now had a normal biopsy; and the one patient with hyperplasia initially still had hyperplasiawith no progression

 2. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

  1. The true cost ofnews lies not in distribution, but in the research, composition, selection and editing required for high quality writing venlafaxine 150mg india Quote randomization and data management were carried out at four academic trials units in the United Kingdom and at the Ministrry of Health Clinical Trials and Epidemiology Research Unit, Singapore p

  1. Since that day, Blood Moon has been wondering who can discover sunlight and blood pressure medication the high blood pressure medication for alcohol withdrawal divine aura on his body cheap cialis online canadian pharmacy Due to the popularity of postoperative chemotherapy for breast cancer, chemotherapy induced early menopause in women with breast cancer on tamoxifen treatment needs more attention, because these women have higher risk for endometrial cancers than premenopausal women

  1. cheap cialis online An ideal ointment base should possess the following properties such as should be pharmaceutically well designed, should have a low manifestation of irritation, should be companionable with other ingredients, easily washable with water, secure on storage, have a low sensitization catalog and should release the medicament efficiently at the site of application Fellinger et al

  1. Desmoid tumors most commonly involve the extra abdominal locations in the general population, whereas patients with FAP mostly present with intraabdominal disease cialis 20mg price He has served as director of experimental therapeutics at Duke Comprehensive Cancer Center, deputy director for clinical investigations at the University of Pittsburgh Cancer Institute, and he was the president and CEO of Roswell Park Cancer Institute RPCI from 2007 to 2014, in which he led the successful competitive renewal of the RPCI National Cancer Institute Comprehensive Cancer Center Support Grant CCSG twice

  1. Comments on the Food and Drug Administration s Decision to Amend Regulations Regarding Public Disclosure of Information Distributed to Advisory Committee Members for Their Review and Consideration HRG Publication 1562 Public Citizen strenuously opposes this proposal by the Food and Drug Administration FDA to amend its regulations regarding the public disclosure of written information distributed to FDA advisory committee members for their review and consideration prior to an advisory committee meeting what is priligy tablets

  1. As a result of the resazurin microtiter assay for 11 types of DPG analogs, DPGA1 PP1S had the lowest MIC and showed no cytotoxicity within the tested concentration range S1 Table order priligy I don t profess to be an expert on these matters other than my own personal experience and my current academic studies but firstly I would say that you really need to try to not get too stressed about your current issues

  1. While I am exceedingly grateful to have never seen an extravasation in one of my own patients, I have seen a plethora of horrific pictures documenting the significant tissue damage this drug can cause if given the opportunity viagra priligy that ACTICLATE Tablets 150 mg can be broken into two thirds or one third at the scored lines to provide 100 mg or 50 mg strength doses, respectively

  2. There is a lack of data regarding the best way to manage breast cancer risk for at risk trans men before or after they have top surgery cialis 40 mg The most effective anti plaque mouth rinse at the present time is the bis biguanide salt chlorhexidine gluconate, which has a broad antimicrobial spectrum and is active against both gram positive and gram negative bacteria

  3. Quantitative analyses of tolbutamide, metoprolol, chlorzoxazone, and furosemide in plasma and nitisinone in plasma and urine were performed at the Parexel Bioanalytical Services Division in Bloemfontein, South Africa, using validated LC MS MS methods viagra make you bigger On Day 6, brain slices were prepared for electrophysiological recording experiments

   1. buy generic cialis online cheap If You Ve High Ldl Cholesterol And Hypertension, It S Important To Talk With Your Physician Earlier Than Deciding To Go On A Ketogenic Food Regimen Your Doctor Will Take Your Specific Circumstances Into Consideration, Such As Total Well Being, The Medications You Take, And Different Danger Components, Earlier Than Approving A Keto Diet In Explicit, People With An Inherited Situation Referred To As turmeric tea weight loss Shark Tank Weight Loss Products Familial Hypercholesterolemia Ought To All The Time Consult With Their Healthcare Provider Earlier Than Attempting A Ketogenic Food Plan

  1. Minor 1 marijuana will increase the level or effect of prochlorperazine by affecting hepatic enzyme CYP2D6 metabolism cialis dosage Your blood glucose levels are normally controlled by a hormone referred to as insulin, which converts glucose into sugar levels in the blood chart vitality Diabetes happens when your pancreas can t produce insulin or when your body can t make use of the insulin because it s grown resistant to it These usually are not oral types of insulin they re sulfonylureas, chemically associated to the sulfonamide antibiotics

  1. In one of these studies, a multicenter study, involving 405 pre term infants, later reopening of the ductus arteriosus occurred in 26 percent of neonates treated with INDOCIN I viagra drug name 1 How solid is the evidence for differences in metabolism contributing to differences in breast cancer outcomes

  1. They sought out signatures at a half marathon Sunday in Balboa Park, while businesswomen and military sexual assault victims planned to lead an afternoon march downtown buy cialis 10mg Quantification of engraftment revealed that approximately 20 of fibers in transplanted muscles were ОјDYSTROPHIN, confirming the regeneration potential of ex vivo corrected activated SCs

  2. A patient is asked through either a written or in- person survey to describe what happened during the encounter or their assessment of their satisfaction with the visit how much does cialis cost Statistical interrogation of the expression profiles was then performed within Genesifter to select all those most highly expressed in 5 Aza E2 treated cells vs non treated, E2 or 5 Aza alone and 5 Aza E2 4 OH tamoxifen treated cells

  1. Your Health Care Skilled Can Assess Your Individual Danger Brought On By Your Weight Knowing Your Bmr Will Help You Regulate Your Meal Planning And Target speed keto diet Every Day Calorie Consumption Accordingly There Are Numerous Various Factors That Can Impression Your Bmr, Together With Your Age, Sex, Top, Weight, And Even The Share Of Muscle In Your Physique Fortunately, There Are A Selection Of Online Bmr Calculators You Ought treadmill weight loss To Use To Figure Yours Out As You Probably Know By Now, A Calorie Deficit Is The One Surefire Way To Shed Weight But ketogenic diet facts weight loss vibrating To Find A Way To Create The Deficit, You May First Need To Calculate Your Basal Metabolic Price Or The Variety Of Calories Your Body Burns At Rest Merely To Stay Alive cialis online Correlations between the expression levels of selected hub genes and immune cell infiltration were analyzed using TIMER 2

 3. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such excellent info being shared freely out there.